Lovisteinin lenkki, Kiviniemi

Lovisteinin lenkki on lyhyehkö karttaan merkitty reitti teille, jotka haluatte hieman vaihtelua tuttuihin lenkkeilymaisemiin. Tämän reitin voit toki hurauttaa myös maastopyörällä. Muutama kohta ehkä vaatii kokemattomilta ajajilta satulasta nousun, mutta muutoin reitti on pyörälläkin mahdollista ajella.

Meiltä kysellään monenlaista. Toisinaan helppoja retkeilypaikkoja teille, jotka ette pidä rämpimisestä ja sitten niitä polun tapaisia, joilla saa rämpiä oikein sielunsa kyllyydestä.

Tämä suht helppokulkuinen lenkki kulkee valmiita polkuja sekä hiekkateitä pitkin. Matkalla on mahdollisuus sukeltaa Lovisteinin upeisiin luoliin sekä tutustua muinaismuistoihimme pronssikauden ajanjaksolta. Näihin valtaviin kiviröykkiöihin saatettiin haudata vainajan maalliset jäänteet. Mieli hiljenee tällaisen työmäärän ja yhteisön jäsenen kunnioituksen edessä. Jotain pyhää paikoissa aistii edelleenkin.

Lovisteinin lenkillä kävelet kauniisti jäkälän ja sammalen peittämiä kallioita pitkin sekä nautit helppokulkuisesta hiekkatiestä rapisemassa tennareiden alla. Jonkin matkaa kuljet kapeaa metsäpolkua jossa luonto tulee lähelle, mutta eksymään et pääse.

Terkuin Saara

Lenkin lähtöpisteessä ei ole kunnollista tilaa autolle. Auto kannattaa siis jättää esim. edelliseen risteykseen (kartassa P-merkki) ja ajaa kunnolla tien sivuun. Kierrettäessä reittiä myötäpäivään, reitti nousee ensin tietä pitkin kallion päälle ja sieltä oikealle metsäpolulle. Metsäpolku muuttuu pian avokallioksi ja reitti jatkuu Lovisteinin vuoren yli. Kallion laella kannattaa pysyä jotakuinkin korkeimmalla kohdalla ja jatkaa vain eteenpäin kallion päällä. Kallio päättyy kapealle hakkuuaukealle, jonka läpi johtaa lyhyt polku isommalle hiekkatielle. Loppureitti kulkee teitä ja polkuja pitkin. Reitin pituus on 4,4 km, jonka kävelee n. tunnissa maisemia ihastellen.

-Janne

One thought on “Lovisteinin lenkki, Kiviniemi

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s