Hevossaari, Itä-Vastila

Tämä on minijuttu pikkuruisesta piknik-paikasta Kymijoen varrella. Toisinaan tarvitaan vain hieman jotain muuta kuin se oma takapiha ja hiiligrilli. Tässä jutussa piipahdamme siis eväsretkelle Kymijoen rantapenkereelle, keskelle kaunista suomalaista luontoa.

Hevossaari on iso saari Hirvivuolteen ja Hirvikosken välissä. Se on lähes kokonaisuudessaan vanhaa peltoa ja metsää. Saareen johtava jykevä ja omaperäinen silta on ainoa kulkureitti saaressa asuville. Liikennettä sillalla on sen verran harvakseltaan että siinä ehtii hetken nauttia Kymijoen viileästä  virrasta. Mitään leiriä siihen ei tietenkään voi pystyttää, mutta eväitä voi syödä vaikkapa laiturilta varpaita samalla vedessä liottaen.

Rannalla on vielä tähän aikaan kevättä odottamassa laituri vesillelaskua.  Toissa vuoden heinäkuussa otetuissa kuvissa nautitaan vehreydestä, veden solinasta ja vedessä polskivista kaloista. Silloin matkamme tyssäsi lähinnä tuohon sillan kupeeseen, sillä saaren puolella kimppuumme hyökkäsi verenhimoisten hyttysten parvi. Pienin retkeläinen meinasi päätyä kokonaan niiden evääksi.

Jos sillan toiselle puolen kuitenkin uskaltautuu, on edessä pieni metsätie joka pian kääntyy oikealle suuren pellon reunaan. Siinä pellonreunassa, valkovuokkomeren huojuessa puiden varjossa ja lintujen laulaessa keväisiä laulujaan, on oikein mukava syödä eväitä ja nauttia lämpimän päivän auringosta.

Retkipäivänämme näin keväällä, suuntasimme myös pellon yli joen rantaan. Pellolla näytti kasvavan vain ruohoa, joten uskalsimme näin tehdä. Rannassa oli meneillään valtavat hanhien kokoontumisajot. Toisella puolen jokea oli käynnissä pellon muokkaustyöt ja siellä oli ilmeisesti jonkinlaista pikku ”snäksiä” tarjolla…

Janne on tehnyt vielä iloksenne pienen ilmailunäytöksen. Ihminen kun on aina halunnut osata lentää…

-Saara

hevossaari-kartta

Hevossaaren sillan viereen ohjaa Google maps tästä linkistä. Saaran mainitsema polku on karttaan merkitty pinkillä katkoviivalla (pellon kohdalta käännytään siis oikealle).  Saaressa on myös mökkejä, joten ollaan kohteliaita ja jätetään pihapiirit rauhaan (punaisella rastilla merkitty pihaan johtava tie).

– Janne

 

4 thoughts on “Hevossaari, Itä-Vastila

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s