Kylät ja kivitiet tiedottaa: Poliisimestari opastaa Purolantiellä ajavia

Purolantien liian suuret ajonopeudet sekä kevyenliikenteenväylän puuttuminen, ovat aiheuttaneet lukuisia läheltä piti – tilanteita. Tähän ongelmaan on kekseliäänä ratkaisuna palkattu ahkera poliisimestari, joka valvookin nyt liikennenopeuksia jopa vuorokauden ympäri.

Idea omaan poliisimestariin tuli jo vuosia sitten, eräällä ajomatkalla Mäntsälään, kertoo Meri Markus. Matkalta nimittäin löytyy talo, jonka porttia vartioi samaisessa sinisessä palttoossa seisova poliisimestari. Purolantien poliisimestari on syntynyt Merin taitavan miehen, Markus Kantolan kätösissä.

Purolantien poliisimestari toimii liiketunnistimella. Poliisimestari tervehtii ohikulkijoita väsymättömällä tassun heilautuksella jokaisen kulkijan kohdalla ja samalla nopeusrajoitusmerkki muistuttaa 40 km/h nopeudesta. Tämä tiukka mutka Purolan uimarannan kohdalla, yhdistettynä liian suuriin nopeuksiin on monenkin onnettoman kaasujalan kohdalla päätynyt pusikkoon. Suurimmassa vaarassa ovat kuitenkin pienet jalankulkijat, jotka joutuvat tietä käyttämään päivittäin esimerkiksi koulumatkoillaan.

Poliisimestaria käydään tervehtimässä tiuhaan tahtiin. Osa tulee ihan vain huvikseen moikkaamaan, toisilla on asiaakin. Jos itse haluat käydä tervehtimässä poliisimestaria työssään, jätä mahdollinen auto Purolan uimarannalle ja kävele loppumatka. Mutkaan ei missään tapauksessa saa pysähtyä, sanoo itse poliisimestarikin! Kävelemällä pätkän tienpientareella saat itsekin tuntuman siitä, olisiko poliisimestarilla tarvetta ihan vakinaiseen työsuhteeseen.

-Saara ja Janne

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s