Antinranta, Haavisto

Idyllinen Antinranta löytyy piiiitkän ja mutkittelevan hiekkatien päästä, Tammijärven pohjoisrannalta. Juurikin Antinrannan vierestä Kymijoki laskee Tammijärveen ja tekee linnuillekin suotuisan suistoalueen kaislikoineen ja pikkusaarineen.

Alkukesän ensimmäiset lämpimät päivät laittoivat villasukat vipattamaan jaloissa ja rantaelämä kutsui kalkkinaamoja. Pakkasimme autoon lapset, eväät sekä riippumatot ja suuntasimme Pyhtään pikkuteille. Perillä odotti tyyni ranta, rauha ja Kaulushaikaran sumutorvimainen huhuilu.

DSC04322

Rannalla on paljon puita joihin riippumaton saa helposti kiinni. Viltilläkin pärjää kyllä oikein hyvin. Retkeä ennen oli satanut muutaman päivän ja maa oli märkänä, joten riippumatot olivat kyllä ihan mukava vaihtoehto kostuvalle viltille.

Alue on iso ja vaikka rannalla olisi enemmänkin uimareita, niin ruuhkaa tuskin tulee. Laitureita on kaksi, hiekkarantaa vallan sopivasti, nurmi ja heinikkoaluetta runsaasti ja nuotiopaikkojakin useampi. Pöytiä, penkkejä ja ruokailukatoskin alueelta löytyy jos sade sattuu yllättämään. Polttopuita ei löytynyt, joten ne kannattaa ottaa matkaan jos autolla kulkee. Pukukopit ja vessatkin olivat oikein siistit.

DSC04406

Ranta oli ainakin retkipäivänä tuulelta suojassa ja vedenpinta lähes tyyni. Uimisen lisäksi rannalla voi tutkia luontoa ihan rauhassa, eläimiä kyllä riittää. Lintuja, simpukoita, kaloja ja rantakäärmeitä ihmettelimme porukalla, sillä rantakaislikossa kävi aikamoinen suhina. Rantavedessä uiskenteli leppoisasti keltakorvainen rantakäärme, matalassa kaislikossa näimme pieniä haukia polskimassa ja kaislikon yläpuolella kaarteli hetken jokin valtavan suuri lintu, jota emme kylläkään tunnistaneet. Haavi, ämpäri ja vesiöttiäis-kirja kannattaa ottaa mukaan jos haluaa tutkailla vesieläimiä lähempää. Öttiäiset voi sitten päästää takaisin isompiin vesiin kun pikkubiologeilta loppuu kiinnostus.

DSC04301

Ranta-alueelle pääsee parkkipaikalta helposti myös pyörätuolilla. Tiepohja on kova lähes rantahiekkaan saakka ja vessatkin ovat sen verran tilavat että avustaja mahtuu mukaan. Pieni askelma on oven edessä, eli täysin esteetön kulku ei kuitenkaan ole.

Kanoottiretkeilijät voivat ottaa rannasta suunnan kohti Tammijärven selkää, sillä järvi on eteläisen Kymenlaakson suurin järvi ja sitä pitkin pääsee upeita melontareittejä pitkin merelle saakka.

Antinrantaan kannattaa tulla ajan kanssa. Luonnonrauha ja rannan hyvät ”palvelut” mahdollistavat kokopäivän retkeilyn. Varmista kuitenkin että kaikki tarvittava on mukanasi kun lähdet kotoa, sillä Antinrannasta ei ihan äkkiseltään kipaistakaan kaupasta hakemassa täydennystä…

 

– Saara

Vaikka uuspyhtääläinen Haaviston Antinranta vähän kaukana onkin, löytää sinne kuitenkin melkoisen helposti. Alla olevassa kartassa on ohjeistettu reitti Hirvikoskelta. Kun etelän suunnasta tullaan Hirvikoskelle ja ylitetään Kymijoki, käännytään vasemmalle. Jatketaan eteenpäin kunnes isot Haaviston peltoaukeat levittäytyvät molemmille puolille. Pian tämän jälkeen vastaantulevan kylän kohdalta kääntyy opastettu viitoitus vasemmalle, uimarannan suuntaan (mustat kyltit).

Kylttejä seuraamalla löytää helposti perille, vaikka matkan aikana aika kapeita ajoväyliä löytyykin. Kartoissa ei juurikaan näy Antinranta-nimeä vaan ainoastaan merkinnät ”Huhtaniemi” ja ”uimaranta”. Hyviä uimareissuja!

Google Mapsin karttalinkki löytyy täältä.

– Janne

6 thoughts on “Antinranta, Haavisto

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s